Afgelopen zaterdag moest er niet alleen gewonnen worden van de tegenstander, ook van onszelf. Gek genoeg kunnen we de winnende flow van de start van het seizoen niet volhouden waardoor we zijn teruggezakt naar de 5e plaats in de poule. Zeker geen slechte prestatie, maar wel frustrerend als je bijna alle partijen de betere ploeg bent, alleen niet de sets naar je hand kunt zetten.

 

Samen besluiten we: ‘Vergeten, omzetten, plezier maken en knallen!’

 

Terug naar afgelopen zaterdag, naar de wedstrijd en ons team met de dubbele missie.

Tijdens de warming-up werd er al plezier gemaakt; planken en tegelijkertijd dieren opnoemen…hilarisch en goed voor je buikspieren! Ja sorry, daar moet je bij zijn geweest… Een goed begin van de wedstrijd, zeker weten.

 

En dan begint de eerste set. Volledig gefocust gaan we van start, net als onze tegenstander. Punten tegen worden gevolgd door punten voor en omgekeerd.  We zijn helaas niet op ons scherpst, in tegenstelling tot onze overenthousiaste, oplettende en wakkere scheidsrechter trouwens, en verliezen de eerste set met 25-21.

 

De tweede set lijkt veel op de eerste set. We beginnen wakker en doorzien ook vaker de korte tactische ballen van de tegenstander. Het kwartje valt ook deze keer net  aan de verkeerde kant: 25-22.

 

In de derde set kunnen we het ook niet naar onze hand zetten. Eerlijk gezegd geeft de setstand 25-17 wel een vertekend beeld, maar goed, werk aan de winkel voor set 4, want met 4-0 verlies naar huis was TOTAAL niet wat we hadden afgesproken met elkaar!

 

Het gaat gelijk op in de vierde set en dan komt het er in de slotfase van de set toch echt op aan. Iedereen was er op gebrand de set te winnen en dat was te zien. Ja, en daar waren we weer! Het was alsof er een lampje aanging en de vechtlust terug was, iets wat de rest van de wedstrijd toch wel een beetje ontbrak. Het werd 26-24 in ons voordeel…. En terecht!

 

Oryx was misschien de winnaar afgelopen zaterdag, maar dat waren wij ook een beetje.

 

De vechtlust is terug
Het plezier is terug

Wij zijn terug!

 

Op naar vrijdag, we gaan er (weer) voor!

 

Kim de Wit

FAMA DS1

Vandaag moesten we tegen het team dat eerste staat in onze poule. Om 19:30 ging de wedstrijd van start.

 
Het verloop van de eerste set ging prima. We speelden lekker ons spelletje, maar maakten hier en daar wat foutjes. Daarom eindigde de stand met 17-25 voor Oranje Nassau.
 
De tweede set ging ook netjes. We kwamen wat meer in ons eigen spelletje en wisten de puntjes hier en daar te pakken. Helaas verloren we ook deze set met 17-25.
 
De derde set ging beter dan de vorigen. Ons eigen spelletje konden we prima spelen, alleen de opslag ging wat minder dan gedacht. Uiteindelijk hebben we deze set verloren met 19-25.
 
De vierde set was de beste set van deze wedstrijd. We liepen in het begin wat achter, maar later stonden we 6 punten voor. Dat kwam door het mooie samenspel. Helaas lieten we onze tegenstander ons inhalen en verloren we uiteindelijk met 21-25.
 
Door Esmeé Bruins

11 november is de dag dat DS 1 weer aan de bak mag. Evenals drie weken geleden spelen we weer tegen Lycurgus. Toen gingen we naar huis met 4-0. Tijdens die wedstrijd raakten we lichtelijk geïrriteerd vanwege het feit dat er optimaal gebruik werd gemaakt van de nieuwe regels omtrent het wisselen. Het spel lag daardoor vaak stil en de speelsters wisten zelf niet eens meer hoe de vork in de steel zat, laat staan de scheidsrechter. Eens kijken wat het vandaag zou worden. Er was in ieder geval een andere coach mee gekomen..

De eerste set moesten we nog een beetje wakker worden. Wellicht hadden we de vorige wedstrijd tegen hun nog in ons systeem, dat ging ons redelijk makkelijk af namelijk..  Koppies er bij! De pass lag in de eerste set nog niet helemaal lekker en er werden wat slordige foutjes gemaakt. Toch goed weten te herpakken en de set afgesloten met 25-22. De kop is er af, de eerste set is binnen.

Nu rustig verder in de tweede set. Ons eigen spelletje werd gevonden, er werd ontspannen gespeeld en al snel liepen we uit op Lycurgus. De set weten binnen te slepen met 25-13.

Op naar de derde set, toch weer een dipje?? Het was een spannende set. Zodra wij ons eigen spelletje kunnen spelen, spelen we ze helemaal weg. Helaas lukte dit nog niet altijd. Echter was de derde set wel een set met redelijk wat hoogte punten. Een mooie opslagserie van Marleen die haar kanonskogels afwisselt met een lullig (heerlijk), kort balletje in het centrum. Op advies van Erik , ‘Marleen, kort!’, waarop Marleen antwoord: ‘Okeuh..’ en ja hoor, zo makkelijk als ze het zegt, zo makkelijk legt ze hem ook kort over het net. Heerlijk! Dan nog dé perfecte aanval van Leonie en Fabienne. Bam, wat een bal was dat zeg! De tegenstanders hebben die bal alleen maar kunnen horen, ze hebben hem niet gezien! Toch was de set erg spannend en hebben we hem uiteindelijk binnen weten te halen met 27-25, en dat is 3!!

De laatste set dan nog ‘even’… Lycurgus staat onderaan, wij doen mee in de bovenste categorie en als we daar mee willen blijven spelen zou die 4-0 toch wel weer ideaal zijn. En het zat er ook zeker in.. Helaas was het in de praktijk even iets anders. We keken al snel tegen een achterstand aan. We hebben ons best gedaan, kwamen ook weer dicht bij, maar het was helaas niet genoeg. De laatste set ging naar Lycurgus met 22-25.

Een 3-1 overwinning, dat was de uitslag van vrijdag 11 november denk ik. Zowel H1 als DS2 wonnen ook met 3-1. H2 speelde 2-2. Goede avond voor FAMA! Uitrusten in het weekend en maandag weer aan de slag voor de bekerwedstrijd!

 

Groetjes,

Cynthia

Afgelopen donderdagavond mochten we naar Assen afreizen om daar onze wedstrijd tegen Serangan te gaan spelen. Serangan zijn we in de afgelopen jaren al eerder tegengekomen, dus we wisten een beetje wat we konden verwachten. Lidia van dames 2 was ter versterking met ons meegegaan.
We hadden deze avond zeker als doel gesteld om de volle punten mee naar Smilde te nemen, na een verloren wedstrijd in Groningen gespeeld te hebben. Dit moest en zal ons niet nog een keer overkomen.

Klokslag acht uur begon de wedstrijd. Wij mochten de eerste opslag voor onze hoede nemen. En daar begonnen we sterk mee, de eerste punten waren in the pocket.  We zaten in het goede ritme en er werd goed verdedigd, lange rally’s met mooie afwisselende aanvallen. De eerste set wisten we te winnen met 20-25.

De tweede set  begon en dit ging gelijk op. Er werden fouten aan beide kanten gemaakt. De punten werden over en weer gegeven. Ondanks dat het voor elke punt vechten was, werden er mooie ballen gered en gespeeld. Zo af en toe een mooi blok, ballen werden ver van achteren weer het veld in gespeeld. Leonie die het veld ook af en toe goed verkende en de ballen weer mooi gaf. Deze vechtlust was goed, zo goed dat het de setwinst opleverde met 24-26.

De derde set verliep goed. We waren allemaal sterk en geconcentreerd aan het spelen. De aanvallen bleven gevarieerd en ook de verdediging zat goed. Ook de fouten bi de opslagen was minimaal, wat ook weleens anders bij ons is. De sfeer was goed! Ook de derde set leverde een punt op, stand 25-27.

Toen de vierde set, we waren erop gebrand om deze ook te pakken. Het eerste deel van de set ging het gelijk op met de tegenstander. Een aantal mooie blokken en aanvallen van onze kant. Serangan bood nog enige tegenstand maar halverwege de set leek het of ze het een beetje opgaven. We liepen qua punten uit en dit bleef tot aan het einde van de set.  Super, ook de vierde set en daarmee de volle vijf punten waren binnen! Eindstand van deze set was 18-25.

Bij deze wil ik Lidia bedanken voor het meespelen en je inzet tijdens de wedstrijd, super!
En daarnaast Tereza die ons coachte en ons daarbij prima aanwijzingen gaf!  Op naar de volgende wedstrijd, hopelijk kunnen we dit goede spel doorzetten tegen het volgende team!

 

Er zijn tot nu toe 4 wedstrijden gespeeld en Dames 1 staat netjes op de 3e plaats. Ach, is het eigenlijk wel mogelijk om nu al conclusies te trekken over de ranking met nog 18 wedstrijden te gaan? Misschien rond december/januari als we elkaar allemaal tenminste 1 keer getroffen hebben…. Maar stel he? STEL! Stel dat we wel naar de ranking kijken, dan moest Dames 1 afgelopen vrijdag tegen de nummer 1 en konden ze de koppositie overnemen. Er moesten dan wel minstens 4 punten behaald worden. Tja, eerlijk is eerlijk, die gedachte alleen al zorgt bij een aantal toch voor wat extra spanning.

 

Enthousiast en gedreven begonnen we aan de wedstrijd tegen de koploper Peize.

In de eerste set probeerden we punten te maken in het veld van Peize. Dit ging voornamelijk moeizaam doordat Peize verdedigend erg goed opgesteld stond. Het team dat de minste steekjes liet vallen aan eigen kant zou deze set gaan winnen en helaas waren wij dat net niet. Met 21-25 ging de eerste set naar Peize.

 

De opdracht voor de 2e set was simpel; minder steekjes laten vallen en verdedigend iets actiever in het veld gaan staan. Nou, hier werd goed naar geluisterd. Serverend werd er iets meer druk uitgeoefend op Peize, waardoor de fouten door hen gemaakt werden. Deze keer ging de setwinst terecht naar FAMA.

 

Ja, en dan begint de wedstrijd eigenlijk weer opnieuw. Alles is weer mogelijk.

De opstelling voor set 3 mag geen verrassing zijn… de meiden uit de 2e set mochten nog een rondje. Leonie mocht de eerste bal serveren en de tweede en de derde. Sterker nog, Peize kreeg de serve van Leonie maar niet onder controle waardoor de voorsprong zelfs uitliep tot 10-0. Heel even maakte de tegenstander een kleine comeback, maar de voorsprong werd natuurlijk niet meer weggegeven.  Als ook de andere meiden demonstreren wat servicedruk is is de set al snel over. Wauw, een overweldigende 25-10 is de uitslag van set 3.

 

Fantastisch gevoel dit! Een voorsprong tegen de koploper. Een terechte voorsprong!

 

En dan maakt iedereen zich op voor de 4e en hopelijk laatste set. Coach Erik gaf dit keer de simpele, maar toch lastige opdracht; ‘ONTSPAN’. Dit bleek toch makkelijker gezegd dan gedaan, want in deze set gingen we in het eerste deel van de set toch overwegend gelijk op. Maar toen werd er naar de coach geluisterd en het ene na het andere punt werd met overtuiging gespeeld. Met 25-18 ging ook deze set naar FAMA.

 

Hobbahobbahobbahophophop Hobbahobbahobbahophophop

Hobbahobbahobbahophophop

En dat is 3, en dat is 4 (punten)!

 

Ach, en wie kijkt er nu naar de ranking na 5 wedstrijden…? Wij hoor! We staan op 1!

Goed gespeeld meiden en wat een teamwork!

 

Kim de Wit

FAMA DS1

Een hoofdrol voor de preischotel

 

Wat een heleboel mensen op de tribune vast niet hebben meegekregen, maar ik u toch niet wil onthouden is de preischotel. U zult zich vast afvragen wat heeft een preischotel nu met de bekerwedstrijd te maken? Een heleboel lol en knetterharde opslagen, huh? Begrijpt iemand het nog?

 

 

Maandag 10 oktober 2016 was de dag dat dames 1 haar bekerwedstrijd speelde tegen Haulerwijk dames 1. Een team dat we in de competitie ook nog twee keer tegen gaan komen. Het belooft een spannende pot te worden. Vorig jaar zijn we de dames ook tegen gekomen in onze laatste competitiewedstrijd en hebben toen nipt verloren in een hele leuke pot. 

 

 

Om 19.15 uur afspreken voor een wedstrijd op maandagavond, betekent velden opbouwen en een uitgebreid overleg waar de banken en het telbord moeten staan. We hebben allemaal een beetje autistische trekjes, zo en niet anders, anders zijn we in de war. Twee meiden van meisjes A komen tellen en twee heren hebben de leiding over de twee groepen dames als scheidsrechters, toppers! Onze trainer besluit dat het geen vrijdag is en na het warmlopen ook nog even een paar krachtoefeningen, planken en opdrukken. Pff, goed begin is het halve werk zeggen we dan maar.

 

 

Dan de wedstrijd. De eerste set gaat gelijk op en we kunnen wel wat pit gebruiken. De verdediging staat goed en er komen nette passes. Hier en daar een kleine aanpassingen en we slaan de ballen er vol in. De eerste set hebben we te pakken. De tweede set is bij ons altijd lastig, zo blijkt wel uit de laatste wedstrijden. We gaan over op de automatische piloot en voeren onze eigen taak niet meer zo goed uit. We pakken ballen voor andermans neus vandaan en maken eigen fouten. Na een goede opslagserie van de overkant zijn we de weg even kwijt. We kunnen het niet zelf oplossen en raken achterop. De set geven we weg en het staat weer gelijk.

 

 

Tja, dan heb je een peptalk nodig en die komt er. Iedereen weer even op zijn eigen plek en zijn taak uitvoeren. Dat hoef je maar te zeggen en de jongedame die opslaat laat zich dat geen tweede keer zeggen. De een na de andere bal gaat knetterhard over het net en de ballen schieten alle kanten op. Zelfs twee time-outs weerhouden haar niet. Als iemand dan vraagt wat ze gegeven heeft komt de preischotel ten sprake. Al gauw wordt de preischotel bestempeld tot nieuwe mascotte en komt er nog meer preischotelpower. We besluiten de volgende wedstrijd massaal gezamenlijk een preischotel te gaan eten J Een bijzondere wending was het wel, een voorsprong van minstens 10 punten en geen antwoord van de overkant. Op de een of andere manier worden we zenuwachtig van deze voorsprong en met 21-13 voorsprong gaat het bijna verkeerd. De overkant slaat terug en wij maken foutjes. Een foutje is niet erg, maar het worden er steeds meer. Foute passes, verkeerde verdeelkeuzes en netfouten. De tegenstander staat ineens voor met 24-23 en staat op setpoint. Dat willen we niet en met een paar goede ballen en de vechtlust die er op het laatst bijkomt is fantastisch. We draaien het gelukkig om naar 26-24 en een 2-1 voorsprong.

 

 

Dan de vierde set. We serveren goed en de verdediging staat als een huis. Na een paar goede scorende punten en mooie ballen valt Judi helaas uit met een blessure aan haar schouder. We gaan verder en eigenlijk komt er niet veel meer van de overkant terug. We winnen de vierde set en hebben de eerste ronde van bekerwedstrijd gewonnen! Na de wedstrijd gaan we natuurlijk even wat drinken. Omdat we de sporthal netjes willen achterlaten en niets vergeten. Dus vraagt de een aan de ander, ‘vergeet je je trui niet?’ ‘trui? Ik heb geen trui’, ‘die zwarte daar? ‘oh ja, bijna vergeten’. Maar daar bleef het niet bij. Na het douchen kwam de onvermijdelijke vraag ‘Ik had toch ook een jas?’ ‘oh, laten liggen in Radix…’ En zo werd het weer een onvergetelijke maandagavond.

 

Leonie Blomberg 

Na een heerlijke zomervakantie te hebben gehad, hadden we vandaag onze eerste wedstrijd van het seizoen. Iedereen had er zin in en zat vol energie. We hebben er zin in!

Deze wedstrijd waren we erg gewaagd aan de tegenstander. De rally’s waren hierdoor ook langer en dat zorgde voor een mooi spelletje.

We begonnen de wedstrijd heel goed. De hele set door hadden we mooie aanvallen en een sterke verdediging. De eerste set hebben we dan ook overtuigend gewonnen met 25-19.

De tweede set ging helaas wat minder. Ons spel werd wat slordig, waardoor we uiteindelijk de set verloren met 21-25 van S.G.O.

De derde set kwamen we als team weer overtuigend terug in ons spelletje. Dat verliep goed. We hadden een mooie winst van 25-18 te pakken.

Tenslotte hebben wij de laatste set ook gewonnen, met 25-15. De tegenstander was op dat moment wat minder sterk en daardoor konden wij lekker onze gang gaan.

Kortom, een mooie winst van 3-1 aan het begin van het seizoen!

Geschreven door:Esmeé Bruins.

Vrijdag 30 september moesten wij spelen tegen Sudosa Desto dames 7. Helaas waren er een aantal niet aanwezig bij de wedstrijd. Kim was helaas geblesseerd geraakt bij de vorige wedstrijd en kon dus niet meespelen. Gelukkig kon Leonie uit dames 2 met ons meespelen. Zo waren we toch nog met zes speelsters.

 

We waren erg aan de tegenstander gewaagd, dit leidde tot mooie maar ook erg lange rally’s. In de eerste set wist de tegenstander de bal net wat vaker bij ons aan de grond te krijgen. Deze set verloren we dan ook met 25-14.

In de tweede set hadden we een kleine voorsprong maar de tegenstander kwam weer terug. Toch wisten we wel het goede spel vast te houden. Helaas was het net niet genoeg voor setwinst. Namelijk verloren met 21-25.

 

We waren er toch wel erg opgebrand om niet met 4-0 naar huis te gaan. De derde set wisten we ons goed staande te houden. Door de ballen nog meer in de hoeken te spelen en wat goede prikballen wisten we deze set te winnen met 25-21.

Helaas liep de tegenstander in de vierde set uit en wisten we dit niet meer helemaal goed te maken, wat resulteerde in een  stand van 16-25.

 

We hebben de wedstrijd verloren met 3-1. Toch hadden we erg mooie rally’s en waren we zeker aan elkaar gewaagd. Leonie bedankt dat je met ons mee wilde spelen en Kim ook bedankt voor het coachen.